Telefoon  078 - 221 0102 |   Werken bij ons   |  Klantportaal
 
    Crossing Borders Development HOME       DIENSTEN       PROJECTEN       ACTUEEL Klik hier      OVER       CONTACT    
           
     
   

Eerste paal geslagen van 'Hof van Capelle'


In centrum van Capelle aan den IJssel is 13 februari 2020 de eerste paal geslagen voor het project Hof van Capelle. Op de locatie van het voormalig postkantoor worden 88 energieneutrale huur- en koopappartementen gerealiseerd.

Wethouder Maarten Struijvenberg van Stadsontwikkeling heeft samen met enkele toekomstige bewoners de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject ‘Hof van Capelle’. Eind 2021 worden op de locatie van het voormalige postkantoor in Capelle 88 huur- en koopappartementen opgeleverd. Het appartementencomplex, ontwikkeld door Crossing Borders Development, wordt energieneutraal.

Waar vroeger het postkantoor van Capelle stond wordt een appartementengebouw met 6 tot 8 bouwlagen gebouwd met 88 appartementen en 2 commerciële ruimten op de begane grond. Het nieuwe gebouw bestaat uit 2-, 3- en 4-kamerappartementen, met een gedeeltelijk openbare binnentuin. Half verdiept onder het complex komt een parkeergarage met plek voor 60 auto’s en een deelautosysteem. Wethouder Struijvenberg: “De nieuwe woningen met voorzieningen maken het centrumgebied extra levendig. We zijn volop aan het bouwen in de omgeving. Naast het appartementencomplex wordt dit jaar het nieuwe zwembad met sporthalcombinatie opgeleverd en in 2021 komt er in de straat ook een nieuw schoolgebouw”.Energieneutraal
De woningen in het Hof van Capelle voldoen aan de BENG-eisen die vanaf januari 2020 gelden. Zijn aardgasvrij en energieneutraal waarbij voor de verwarming en koeling gebruikt wordt gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen.

In mei 2015 zijn de eerste ideeën voor de toekomstige invulling van de locatie besproken met toekomstige bewoners en omwonenden. Na deze gesprekken en een inspraakperiode heeft de gemeenteraad in september 2016 het gebiedspaspoort PostNL vastgesteld. Alle 56 koopappartementen zijn verkocht. De verhuur van de 32 appartementen start op een later moment. Meer informatie over het project Hof van Capelle op www.capellebouwtaandestad.nl/postnl of op de website www.hof-van-capelle.nl.

Bron: website gemeente Capelle aan den IJssel

   
           
           
               
   
Adres

Kerkstraat 10-12
3361 BP Sliedrecht

Tel. 078 - 221 0102
info@cb-development.nl

Linkedin  Instagram  Facebook

Menu

Diensten
Projecten

Actueel
Over ons
Contact
  Houwelingen Vastgoed    
    Copyright Crossing Borders  -  Alle rechten voorbehouden   |   Webdesign: Devaca