Eerste paal Glasmeesters (1e fase)

Op vrijdag 6 juli jl. is in de Oostelijke Broekgraafzone in Leerdam de eerste paal geslagen van “De Glasmeesters”. Het gaat hier om een innovatieve ontwikkeling van 76 energie neutrale appartementen. Wethouder C. Taal van de Gemeente Leerdam en een aantal van de nieuwe bewoners hadden de eer om de eerste paal te slaan.

 

Crossing Borders’ Directeur Jaap Kruithof: “Dit betekent voor ons een mooie mijlpaal als ontwikkelaar van groene en duurzame projecten. En het resultaat mag er zijn. We gaan van start met het bouwen van 76 luxe energie neutrale appartementen. Er worden 2 huurgebouwen en 2 koopgebouwen in 2 fasen gebouwd. Naast het feit dat wij mooie architectuur en een hoog afwerkingsniveau nastreven in al onze projecten, willen we graag een actieve rol spelen in het verduurzamen van onze samenleving”. De ontwikkelaar uit Sliedrecht is al direct vanaf haar start vanuit een groen en duurzaam oogpunt gaan ontwikkelen en heeft daarmee de lat hoog gelegd.

 

 

Bij ieder nieuw project maken zij weer een volgende stap in verduurzaming. Als ontwikkelaar willen zij een substantiële bijdrage leveren aan een emissievrije en circulaire samenleving. Prachtige badkamers, vloerkoeling en vloerverwarming door middel van een warmtepompsysteem, toepassing van PV panelen, triple beglazing en hoog isolerende gevels zijn hierbij het uitgangspunt. Bovendien zijn er aansluitpunten voor elektrische fietsen in het ontwerp opgenomen en zijn er voorzieningen getroffen om hybride en elektrische auto’s in de parkeergarage op te kunnen laden. Er wordt dinsdag 17 juli a.s. gestart met de hijwerkzaamheden. De eerste appartementen worden naar verwachting al voor de zomervakantie van 2019 opgeleverd.