Herontwikkeling Handelskade in Gorinchem

Recent kochten wij het perceel aan de Handelskade 1-3 in Gorinchem.

 

Momenteel bekijken wij samen met de gemeente Gorinchem de mogelijkheden om de locatie te ontwikkelen. De locatie is vlakbij het centrum en ligt bovendien direct aan het Merwedekanaal.

 

We hebben inmiddels de eerste studies gedaan en gaan nu verder verkennen wat de mogelijkheden zijn op deze uitzonderlijke locatie in Gorinchem.

Transformatie van een bedrijfslocatie
Type projectHerontwikkeling van een bedrijfslocatie
StatusIn ontwikkeling
Aan het Merwedekanaal vlakbij het centrum van Gorinchem

Gorinchem is een hele mooie oude vestingstad met ruim 37.000 inwoners en onderdeel van de De Nieuwe Hollandse Waterlinie. De stad heeft een leuk centrum met uiteenlopende winkels en horecagelegenheden.

 

Op 16 augustus 2021 is Gorinchem gekozen door de ANWB als Allermooiste vestingstad van Nederland. De jury zegt over de stad: “Gorinchem is beeldschoon gelegen op de plek waar de Linge uitmondt in de Merwede. Schitterend bewaard gebleven zijn de wallen: een groen lint om de stad met knoeperds van kastanjes en platanen om onder te flaneren én met zicht op de ommelanden, de rivier en de vele verdedigingswerken. Die combinatie van zicht op de rivier, ring van groen en levendige binnenstad maakt Gorinchem tot een smakelijke bonbon.”

 

De Nieuwe Hollandse Waterlinie, waar Gorinchem onderdeel van is, heeft op 26 juli 2021 de status ‘werelderfgoed’ gekregen. Samen met de Stelling van Amsterdam is de Nieuwe Hollandse Waterlinie nu één UNESCO Werelderfgoed.

 

 

Groen, duurzaam & energiezuinig
Grensverleggende woonconcepten en vastgoedoplossingen
Ontwikkelen van woningen en bedrijfsonroerendgoed