Telefoon  078 - 221 0102 |   Werken bij ons   |  Klantportaal
 
    Crossing Borders Development HOME       DIENSTEN       PROJECTEN       ACTUEEL Klik hier      OVER       CONTACT    
           
     
   

Appartementen in ‘urban villa’s’ op voormalig ziekenhuisterrein


Op het terrein van het Albert Schweitzer ziekenhuis in de Wilhelminastraat in Sliedrecht komen appartementen in de vorm van ‘Urban Villa’s’. Ze worden gebouwd door de Sliedrechtse vastgoedontwikkelaar Crossing Borders Development, die het ziekenhuis en de grond heeft gekocht. De overdracht vindt deze zomer plaats, kort nadat het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn intrek heeft genomen in een nieuwe vestiging binnen Sliedrecht.

Ziekenhuis Sliedrecht

“De woningen krijgen een vloeroppervlak van 60 tot 120 vierkante meter”, vertelt directeur Jaap Kruithof van Crossing Borders Development. “Ze worden verdeeld over vier fraaie ‘urban villa’s’ in een groene omgeving. Met appartementen in deze sector hopen wij vooral senioren en starters op de woningmarkt aan te spreken, bij uitstek groepen die nu in Sliedrecht niet zo veel keuze hebben maar vaak toch graag hier willen wonen.”

De locatie van het ziekenhuis is centraal en rustig gelegen. Kruithof verwacht dan ook veel interesse vanuit eigen dorp. “Belangstellenden kunnen zich nu al bekendmaken en hun e-mailadres achterlaten op de https://www.nieuwbouw-wilhelminastraat.nl/. Wij houden de eventuele toekomstige bewoners dan graag op de hoogte. In ons plan is ruimte voor zowel koop- als huurappartementen, maar de verhouding is nog niet exact bekend. We bevinden ons nog in een voorbereidend stadium. Het schetsontwerp is al wel constructief met de gemeente besproken. We gaan dit nu verder uitwerken, ook in overleg met de omwonenden.”

Crossing Borders Development, met het hoofdkantoor letterlijk ‘om de hoek’ in de Kerkstraat, heeft in de regio en daarbuiten veel ervaring met het (her)ontwikkelen van woningbouw- en bedrijvenlocaties, die altijd worden ontworpen met een eigen identiteit en geplaatst met veel respect voor de omgeving. Dat is ook de doelstelling voor het ziekenhuisterrein, aldus Kruithof. Ruim 51 jaar lang was in de Wilhelminastraat een ziekenhuis gevestigd, aanvankelijk het Gemeenteziekenhuis. Het Albert Schweitzer ziekenhuis stoot het gebouw nu af omdat het al langere tijd maar half wordt gebruikt, terwijl er groot en kostbaar onderhoud zou moeten plaatsvinden. Op 12 juli komen de laatste patiënten op het spreekuur. In de week van 15 juli verhuizen de poliklinieken naar een kleiner pand in het Stationspark. Het Pijnbehandelcentrum verhuist vanuit Sliedrecht naar de ziekenhuislocatie Zwijndrecht. “Wij blijven beslist in Sliedrecht aanwezig”, zegt bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Albert Schweitzer ziekenhuis. “Dit is een drukke en belangrijke locatie voor ons, met elk jaar ruim 50.000 consulten en ruim 20.000 radiologische onderzoeken.”

Crossing Borders Development heeft omwonenden deze week als eerste per brief geïnformeerd over de plannen. Daarbij vraagt de ontwikkelaar ook of zij willen meedenken over een mooie naam voor de locatie. Kruithof: “Het ‘gouden idee’ hebben we zelf nog niet. Uiteraard geldt deze uitnodiging voor alle Sliedrechters, want deze plek in het dorp heeft toch wel een historie en er liggen veel herinneringen.” Creatieve inzendingen zijn van harte welkom via e-mailadres info@cb-development.nl.

   
           
           
               
   
Adres

Kerkstraat 10-12
3361 BP Sliedrecht

Tel. 078 - 221 0102
info@cb-development.nl

Linkedin  Instagram  Facebook

Menu

Diensten
Projecten

Actueel
Over ons
Contact
  Houwelingen Vastgoed    
    Copyright Crossing Borders  -  Alle rechten voorbehouden   |   Webdesign: Devaca